Dječji vrtić
Radost

O nama

Dječji vrtić "Radost" otvoren je 1999. godine te od tada uspješno organizira i provodi program odgoja i obrazovanja naših najmlađih, na njihovo veselje i zadovoljstvo svih roditelja, kao i nas samih. U vrtiću se kontinuirano provodi program njege, odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi, od navršenog dvanaestog mjeseca života do polaska u školu.

                Vrtićki prostor opremljen je različitim didaktičkim i edukativnim materijalom i igrama, razvojno primjerenim i poučnim slikovnicama, kao i  stručnom, pedagoškom literaturom. Prostor vrtića je obogaćen namještajem izrađenim po mjeri djeteta i oformljeni su centri aktivnosti ovisno o potrebama i interesima djece. Vanjski prostor vrtića svojim sadržajima potiče na aktivnost djece jasličke dobi, a starije skupine odlaze u obližnji park u blizini vrtića i u sportsku dvoranu gdje provode raznolike tjelesne aktivnosti.

                Osim primarnog redovitog programa provode se i kraći programi: Program engleskog jezika u sklopu redovnog programa primjereno dobi u svim skupinama, kao i vjerski program implementiran kroz svakodnevne aktivnosti, zatim Obogaćeni program rada s potencijalno darovitom djecom i  Program predškole koji se provodi u jednoj odgojnoj skupini u sklopu redovitog cjelodnevnog programa, program traje od 1.rujna do 31.svibnja.

Trudimo se:

                   Razvijati i usmjeravati dječju kreativnost

                   Poticati samostalnost i pozitivnu sliku o sebi

                   Razvijati raznovrsne oblika komuniciranja

                   Poticati društvenost, suosjećajnost, empatiju i prosocijalnost                  

                    Razvijati samostalnost u uzimanju hrane, odijevanju i održavanju higijene

                    Razvijati individualnost i posebnost djeteta

                   Stjecanje prijatelja i  poštivanje pravila zajedničkog druženja

                   Učiniti naš vrtić ugodnim prostorom za boravak djece